logo
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری جلسه هم اندیشی شورای هماهنگی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی استان گیلان
برگزاری جلسه هم اندیشی شورای هماهنگی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی استان گیلان
برگزاری جلسه هم اندیشی شورای هماهنگی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی استان گیلان

 

 

 

 

 

جلسه هم اندیشی شورای هماهنگی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی استان گیلان در تاریخ یکشنبه 12 اسفند ماه، به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور در رشت برگزار شد.

در آغاز این نشست، پس از پخش آیاتی از قرآن مجید و سرود جمهوری اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین وحیدی نژاد؛ مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی گیلان در سخنانی، ضمن تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) و روز زن و مادر، نظام جمهوری اسلامی را امانتی از امام امت و شهدای انقلاب دانست که در برابر ظلم و استکبار جهانی ایستاده و با همه جنگ ها، حوادث و تحریمها در طول چهل سال، رشد علمی و پیشرفتهای کشاورزی، صنعتی، پزشکی و نظامی درخشانی داشته است. وی رشد و سرعت پیشرفت در عرصه های گوناگون کشور را مرهون فضای آزاداندیشی در انقلاب اسلامی دانست و در این زمینه کم بینی و کوته بینی را آفت برشمرد.

وی با ذکر روایاتی، ابنای فارس را که ایرانیان هستند، دارای فکر برتر جهان بشریت در عرصه های مختلف دانست که به برکت انقلاب، پرچمدار پیشرفت علم در جهان بوده و چندین برابر سرعت جهانی در حال حرکت است. وی آگاهی از این پیشرفتها و انتقال آن به مردم را باعث قدرت و انرژی در جامعه دانست و خواهان تقویت در برابر القای دشمنان در بزرگنمایی ضعفها و جو روانی استکبار جهانی و همچنین، از دست ندادن فرصتها و داشتن برنامه در این زمینه شد.

او در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روایاتی از پیامبر اکرم و اهل بیت، بر اهمیت و ارزش نماز و رونق بیشتر آن، بر توجه به آن بویژه از سوی مدیران ادارات و سازمانها و انجام آن برای رضای خدا تاکید کرد و برپایی نماز جماعت اول وقت، جایگاه و استحکام و ستون دادن به نماز و بها دادن به ارزشهای دینی را باعث صافی، پاکی، برکت و رضایت در زندگی دانست.

در ادامه جلسه، دکتر متقی طلب، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در سخنانی ضمن خوشامدگویی به میهمانان این جلسه، به ارائه گزارش عملکرد پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری کشور پرداخت. وی در سخنان خود خواهان گرفتن تصمیمات بر مبنای علمی شد، تا در عرصه رقابت های بین المللی آنچه که شایسته نظام جمهوری اسلامی است کسب شود.

وی با اشاره به گستردگی و قدمت تاریخی زیست فناوری، به ارائه گزارش منتشر شده از سوی سازمان فائو درباره نقش این دانش در حوزه های مختلف کشاورزی و همبندی میان بخشهای مختلف کشاورزی پرداخت. اهمیت اقتصادی بیوتکنولوژی کشاورزی، معرفی شعبه های منطقه ای پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و حوزه ماموریتی آنها، تاریخچه پایه گذاری پژوهشکده، بخش های سه گانه پژوهشی پژوهشکده، توانمندیها و محصولات تولیدی آنها، برنامه ها و خدمات قابل ارائه هر کدام از بخشهای پژوهشی، معرفی پروژه ها و طرحهای پایان یافته و در دست انجام و مصوب سال 97 و همچنین مزایای اقتصادی و کاربردی آنها، از جمله مباحث دیگری بود که وی به آنها پرداخت.

وی با اشاره به مشکلات در زمینه تجهیزات پژوهشکده، خواهان همکاری بین دستگاهی و بهره گیری از ظرفیتهای استان شد و همچنین پیشنهاد ارتباط بین دستگاهی را در قالب تشکیل یک هسته فکری و علمی که شامل گروه کارشناسی باشد، مطرح کرد تا با همفکری و هماهنگی در دوره زمانی کوتاه و با برنامه ریزی منظم، بتواند ظرفیتها و محصولات استان را شناسایی کرده و مصوبات را در قالب کارگروه های خاص اجرایی نماید.

در ادامه این جلسه، هر کدام از اعضای جلسه به گزارش عملکرد، بیان دیدگاه ها و ارائه پیشنهادهایی در زمینه پژوهشی و اجرایی در مجموعه تحت مدیریت خود پرداختند.

سخنران پایانی این جلسه آقای مهندس درجانی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بود که به جمع بندی مطالب مطرح شده پرداخت. وی ضمن خیر مقدم به حاضران و تبریک میلاد حضرت فاطمه، با اشاره به سفر قریب الوقوع رییس جمهور و اعضای دولت به استان گیلان، خواهان تقسیم کار، هماهنگی و همکاری میان مدیران حوزه کشاورزی و نمایندگان دولت در شهرستانها در این زمینه شد همچنین ابراز امیدواری کرد علاوه بر طرح ها و پروژه های کشاورزی که به بهره برداری خواهند رسید، چند طرح تحولی نیز در این سفر مصوب گردد.

وی ضمن اشاره به همکاری و همراهی خوب در خانواده بزرگ و توانمند جهاد کشاورزی، پیگیری مصوبات جلسات این خانواده و ارتباطات بیشتر را در راستای توسعه کشاورزی استان خواستار شد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، ضمن تشکر از میزبانی آقای دکتر متقی طلب از این جلسه، با اشاره به نامگذاری پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، انتظار سازمان جهاد کشاورزی گیلان را توجه بیشتر به حوزه زراعت و باغبانی دانست و در حوزه جانوری نیز خواهان توجه به مزیتهای استان شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، گیلان را استانی با مجموعه خانواده تحقیقاتی بزرگ و ملی دانست که نیاز به تحقیقات کاربردی با نگاه مسئله محور و مشکل گشا داشته و همچنین شورای تحقیقات آن باید دارای خروجی بوده و کمیته های زیر مجموعه با هم نشست داشته باشند. همچنین مسیر و فرایند انتقال دانش باید در ترویج و آموزش، پیگیری شده و نیازسنجیها به درستی و براساس اصول علمی انجام شود.

مهندس درجانی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث اعتبارات و منابع اعتباری یک درصد پژوهشی پرداخت و آن را یک فرصت برای حل مسائل و مشکلات کشاورزی دانست و خواهان پیگیری دبیر شورای تحقیقات در این زمینه شد و آمادگی سازمان جهاد کشاورزی گیلان را هم در این زمینه اعلام کرد. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به جنگ اقتصادی که کشور در آن قرار دارد، کمک به تولید و پایداری تولید را از سوی مراکز تحقیقاتی دارای اهمیت دانست و نگاه برنامه محور و رویکرد و روحیه جهادی را برای عبور کشور از این شرایط سخت بویژه در زمینه کشاورزی، خواستار شد. وی اولویتهای کشاورزی استان را که مراکز تحقیقاتی میتوانند در آن دارای برنامه باشند، مسئله کمبود آب، کشت دوم در شالیزارها، توسعه گیاهان دارویی و توسعه نوغانداری برشمرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی در بخش پایانی سخنان خود، آموزشهای عملی و عملیاتی برای کارکنان و بهره برداران را بسیار ضروری دانسته و خواهان طراحی فرایندهای آموزشی و بکارگیری شیوه های نوین برای تغییر دیدگاه ها، نگاه و توانمندی فرد آموزش دیده پس از طی دوره آموزشی شد.

 

گزارش تصویری نشست:

  

  

  

  

  

  

  

  

منبع : روابط عمومی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک