dividerآرشیو اخبارdividerسخنرانی پژوهشگران پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در دوره آموزشی بین المللی اصلاح مولکولی برنج

دوره آموزشی بین المللی اصلاح مولکولی برنج، از سوی مرکز برنج آسیای مرکزی و غربی (CWA Rice) با حضور کارشناسان برنج از هشت کشور ایران، افغانستان، آذربایجان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ترکیه، از تاریخ دوشنبه هشتم مرداد (سی ام جولای) تا یکشنبه چهاردهم مرداد (پنجم آگوست) در شهر رشت برگزار شد. در این دوره آموزشی که با هدف تبادل اندیشه و دانش و بهره مندی از تجربیات متقابل، به انجام رسید، پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری نیز همکاری اثربخشی داشت و چهار تن از پژوهشگران این پژوهشکده به عنوان مدرس به سخنرانی پرداختند. آقای دکتر وحیدی؛ پژوهشگر بخش بیوتکنولوژی جانوری، با موضوع "مقدمه ای بر تعیین ژنوتیپ"  (Introduction to the Genotyping) و خانم مهندس جوادی؛ پژوهشگر بخش ژنومیکس، با موضوع "ایمنی در آزمایشگاه" (Laboratory safety)، سخنرانان روز دوم بوده و آقای مهندس پورابراهیم؛ پژوهشگر بخش ژنومیکس، با دو موضوع "استخراج آر ان­ ای و ریل تایم پی سی آر" (Demonstration for RNA Extraction & Real Time PCR) و "بررسی داده های بیان ژن" (Gene Expression Data Analysis) و آقای دکتر طالبی؛ پژوهشگر بخش ژنومیکس، با موضوع "مقدمه ای بر توالی یابی آر ان ای" (Introduction to RNA-Seq)، سخنرانان روز هفتم این دوره آموزشی بودند. این سخنرانی ها در تالار آمفی تئاتر پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری انجام شد. در واپسین روز این کارگاه، میهمانان در بازدیدی از آزمایشگاه های ژنومیکس و بیوتکنولوژی جانوری پژوهشکده، با امکانات و دستگاه های این بخش ها و شیوه کار با آنها از جمله؛ ریل تایم پی سی آر، دی ان ای آنالایزر و ... آشنا شدند.

یادآوری میشود، مرکز بین‌المللی برنج آسیای مرکزی و غربی (CWA Rice)، مرکزی با محوریت برنامه‌های توسعه ای، پژوهشی و آموزشی است که کشورهای ایران، افغانستان، عراق، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان و آذربایجان در آن عضو هستند. اهمیت این مرکز در گسترش فناوری های نوین و آموزش کارشناسان و پژوهشگران است که این کار می‌تواند این فناوری ها را به کشاورزان برنج در منطقه منتقل کرده و منجر به افزایش تولید و سطح درآمد کشاورزان شود. این مرکز، برپایه ی مصوبه های پنجمین اجلاس کمیته مدیریت فنی (TMC) و در راستای برنامه مصوب پنج ساله (2018 تا 2022)، برای نیازهای پژوهشی، آموزشی و توسعه‌ای کشورهای عضو، دوره آموزشی بین المللی اصلاح مولکولی برنج را برگزار کرد.