dividerآرشیو اخبارdividerبازدید آقای مهندس عاقل منش عضو شورای اسلامی شهر رشت از پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری

روز دوشنبه 21 خرداد ماه، آقای مهندس عاقل منش؛ عضو شورای اسلامی شهر رشت، از پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری بازدید کرده و در نشستی با مدیریت و رییسان بخش های پژوهشی پژوهشکده شرکت کرد. در این نشست، آقای دکتر مومنی، با خوشامدگویی به ایشان، به معرفی پژوهشکده، ماموریت­ها، هدف­ها، امکانات و پروژه های انجام شده و در دست انجام آن پرداخت و اعلام آمادگی کرد که با توجه به توانمندی­های انسانی و تجهیزاتی، پژوهشکده میتواند در راستای کاهش چالش­های شهر رشت با شورای شهر همکاری نماید. وی همچنین به معرفی محصولات تراریخته پرداخت و کار بر روی آن را در چارچوب پروتکل ایمنی زیستی "کارتاهنا" بدون مشکل برشمرد.

اهمیت بالای مصرف غذای سالم توسط مردم، کار بر روی پروبیوتیک­ها به عنوان باکتری های سودمند برای بکارگیری در خوراک دام و طیور، بهره ­مندی از بیوفیلتراسیون برای تجزیه ضایعات شهری، همت جمعی و ایجاد کارگروه برای مبارزه با آلودگی­های زیستی بویژه با رویکرد به آلودگی­ هایی که از کارخانه های شهر صنعتی رشت به رودخانه های شهر وارد میشود، نقش پالایشگری گیاهان برای پالایش آب و خاک و هوا، توانمندی پژوهشگاه برای تولید برنج تراریخته مقاوم یا متحمل به کرم ساقه خوار با بهره گیری از مهندسی ژنتیک و در راستای پرهیز از بکارگیری سم و قرار دادن برنج­های تولیدی در درون بانک ژن پژوهشگاه و نه به شکل رهاسازی شده، از جمله موضوع­ هایی بود از سوی رییسان بخش های پژوهشکده در این نشست به میان آمد.

آقای عاقل منش نیز در این نشست، یکی از اصلی ترین دغدغه­ های مدیریتی در شهر رشت را آلودگی رودخانه­ های این شهر و مدیریت فاضلاب و پسماند دانست که سبب ناراحتی مردم و همچنین آلوده شدن تالاب ارزشمند انزلی هم شده است. وی با اشاره به فعالیت­ها و توانمندی های پژوهشکده، گره زدن بهره مندی از دانش زیست فناوری و مدیریت شهری را سودمند دانست و خواستار برقراری تفاهم نامه ها و تعریف پروژه های مشترک در زمینه رفع مشکلات زیست محیطی رشت شد. وی ابراز امیدواری کرد همکاری میان پژوهشکده و شورای شهر رشت بتواند زمینه ای برای همکاری و بهره مندی از توان زیست فناوری برای بالا بردن تندرستی مردم، اقتصاد شهر رشت و پیشرفت آن به عنوان یک قطب بزرگ گردشگری و شهر خلاق خوراک باشد. ایشان در پایان این نشست، با سپاس از کوششهای پژوهشکده، پیشنهاد برگزاری جلسه دیگری برای گفتگو پیرامون کودهای آلی و فضای سبز شهری را مطرح کرد.

بازدید از آزمایشگاه های پژوهشکده و همچنین مرکز رشد واحدهای فناور بیوتکنولوژی کشاورزی و گفتگو با رییس مرکز و پژوهشگران آن درباره طرح های دانش بنیان در دست انجام، از بخش های دیگر این دیدار بود.