logo
dividerآرشیو اخبارdividerسخنرانی علمی با عنوان پروبیوتیک ها (میکروارگانیسم های مفید) برای پرورش زنبور عسل
سخنرانی علمی با عنوان پروبیوتیک ها (میکروارگانیسم های مفید) برای پرورش زنبور عسل
سخنرانی علمی با عنوان پروبیوتیک ها (میکروارگانیسم های مفید) برای پرورش زنبور عسل

روز سه شنبه 28 آذرماه دومین سخنرانی علمی از رشته سخنرانی­های هفته پژوهش، با عنوان "پروبیوتیک ها (میکروارگانیسم های مفید) برای پرورش زنبور عسل" از سوی خانم دکتر مریم رویان؛ عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، با حضور اعضای هیات علمی و پژوهشگران پژوهشکده و میهمانانی از دیگر پژوهشکده ها و دانشگاه های استان در آمفی تئاتر پژوهشکده برگزار شد. در این سخنرانی، به ارزش و جایگاه باکتریهای جدا شده از دستگاه گوارش زنبور عسل بر روی تندرستی زنبور عسل پرداخته شد. چکیده این سخنرانی علمی در زیر آمده است؛

امروزه زنبور عسل از سوی عامل­های استرس­زای زیستی (Biotic) و غیرزیستی (Abiotic) تهدید میشود که این تهدیدها، میتواند به گرده افشانی و تولید عسل این جانور گرانبها آسیب بزند. ارزش اقتصادی گرده افشانی زنبور، دستکم 15 میلیارد دلار در آمریکا و 15 میلیارد یورو در کشورهای اروپایی برآورد شده است. به دنبال ممنوعیت بهره­گیری از پادزیست­ها (آنتی­بیوتیکها) به عنوان عاملهای درمانگر، جستجو برای یافتن جایگزینهای مناسب آغاز شده است. افزایش دانش درباره­ی ترکیب و عملکرد باکتریهای دستگاه گوارش زنبور عسل و پیوند مستقیم میان تعادل میکروبی جمعیت باکتریایی دستگاه گوارش با تندرستی این جاندار پربها، سبب افزایش اشتیاق پژوهشگران به بررسی و کندوکاو پیرامون کارایی باکتریهای دستگاه گوارش بر تندرستی این جانور شده است. باکتریهای سودمند دستگاه گوارش، روی میزان جذب ماده­های مغذی و توانمندسازی سامانه­ی ایمنی زنبور عسل اثر گذاشته و بدینگونه تندرستی جانور را سبب میگردند. همچنین، نتیجه­ی پژوهش­های فراوان آشکار کرده است که بسیاری از سویه­های باکتریایی اسید لاکتیکی (بیفیدوباکترها و لاکتوباسیلوس­ها) و باسیلوسی جداشده از بخشهای گوناگون دستگاه گوارش زنبور عسل، نه تنها میتوانند عامل­های ایجادکننده­ی بیماریهای لوک اروپایی و لوک آمریکایی را در محیط آزمایشگاه (in vitro) مهار کنند بلکه میتوانند سبب کاهش آسیبهای برآمده از این بیماریها در آزمایشهای چالشی و در محیط بیرونی (in vivo) نیز بشوند. از اینرو، برپایه­ی بررسی­های انجام شده، طراحی مکملهای پروبیوتیکی برمبنای باکتریهای اسیدلاکتیکی جداشده از دستگاه گوارش زنبور عسل، چشم­اندازی امیدوارکننده و نویدبخش برای کاربری پروبیوتیک­ها در صنعت زنبورداری، میباشد.

  

  

© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک