dividerآرشیو اخبارdividerسومین کارگاه آموزشی کشت سلول
سومین کارگاه آموزشی کشت سلول

سومین کارگاه آموزشی کشت سلول با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری و شرکت وارنا پایا پژوه مهام (واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری گیلان)، در روزهای دوشنبه و سه شنبه 28 و 29 شهریور 1401 در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری برگزار شد. کاربرد کشت سلول در زیست فناوری، آشنایی با دستگاه­ها و ابزارهای آزمایشگاهی مربوط به کشت سلول، آشنایی با بانک سلولی و نقش سلولها در زیست فناوری، آشنایی با انواع محیط کشت و تهیه آن، فریز کردن، کشت و تکثیر سلول ها، شمارش سلولی، نحوه ذوب و ذخیره سازی و نگهداری رده های سلولی، سرفصل های این کارگاه آموزشی را تشکیل میدادند.

خانم دکتر رویان رییس بخش بیوتکنولوژی دام پژوهشکده و خانم دکتر قلی زاده، مدیر مرکز تحقیقاتی وارنا پایا پژوه مهام در گفتگویی با روابط عمومی پژوهشکده، کارگاه کشت سلول را کارگاهی با موضوعات پایه ای، کاربردی و بین رشته ای دانستند که مورد توجه دانشجویان رشته هایی مانند زیست شناسی، سلولی مولکولی، پزشکی، داروسازی، فیزیولوژی و شاخه های گوناگون کشاورزی و علوم دامی می باشد چرا که دانشجویان برای تحصیلات تکمیلی و یا دستیابی به موقعیتهای تحصیلی بالاتر، نیازمند فراگیری آن هستند و تجربه برگزاری دو دوره این کارگاه و نامنویسی برای سومین دوره هم نشان داده که چنین کارگاهی پرمتقاضی است.

دکتر رویان به همکاریهای پژوهشکده با بخش خصوصی بویژه مرکز تحقیقاتی وارنا در زمینه برگزاری کارگاه های آموزشی پرداخت و چنین همکاریهایی را فراپروژه ای، تکمیل کننده یکدیگر و به سود دو طرف دانست چرا که هم برای پژوهشکده از بابت مالی و تامین مواد آزمایشگاهی، اقتصادی و به صرفه بوده و هم بخش خصوصی میتواند از فضای آزمایشگاهی و امکانات سخت افزاری پژوهشکده بهره مند شود.

دکتر قلی زاده هم با اشاره به فراگیرتر شدن متقاضیان حضور در کارگاه اظهار داشت: هر بار شاهد حضور بیشتر دانشجویانی از دانشگاه های مختلف سراسر کشور به عنوان متقاضی حضور در کارگاه هستیم در حالی که دوره اول کارگاه بیشتر متقاضیان از دانشگاه های مستقر در گیلان بودند که این نشاندهنده تبلیغات مناسب و بازخورد برگزاری موفق دوره ها بوده است.

یادآوری میشود که مباحث این کارگاهِ دوروزه، به دو شیوه تئوری و عملی به دانشجویان آموزش داده شد.