logo
dividerآرشیو اخبارdividerبرگزاری چهارمین جلسه کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی پدافند غیر عامل
برگزاری چهارمین جلسه کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی پدافند غیر عامل
برگزاری چهارمین جلسه کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی پدافند غیر عامل

 

 

 

 

 

روز دوشنبه 18/12/1399 چهارمین جلسه کارگروه کشاورزی و امنیت غذایی پدافند غیر عامل در دفتر مدیریت پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت و با حضور مهندس الماسی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان و همچنین مدیران مراکز پژوهشی در حوزه کشاورزی استان گیلان برگزار شد.

در این جلسه هر یک از مدیران دستگاه های پژوهشی ضمن ارائه گزارش آخرین اقدامات انجام یافته در سال 1399 مرتبط با پدافند غیرعامل، به معرفی توانمندیها و نقاط قوت و ضعف مجموعه تحت مدیریت خود پرداختند.

آقای دکتر متقی طلب؛ رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری که میزبان این جلسه بود، ضمن خوشامدگویی به حاضران، به معرفی پژوهشکده و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، اهمیت جایگاه زیست فناوری در جهان امروز و نقش آن در بازار جهان و ایران پرداخت. او ضمن معرفی طرحهای در دست انجام پژوهشکده همچون معرفی پروبیوتیکهای با منشا داخلی جهت ارتقای خصوصیات فیزیولوژیکی و عملکرد اقتصادی طیور، معرفی باکتریهای پروبیوتیکی اسید لاکتیکی  بومی و  ارزیابی کارایی آنها در تغذیه جوجه های گوشتی، دستیابی به ارقام تری پلویید و بی بذر در مرکبات، بررسی نجات جنین تریپلویید مرکبات از طریق کشت بافت و نیز پروژه های مستقلی همچون جایگزینی ژنی هدفمند در ژنوم کرم ابریشم به منظور تولید ابریشم عنکبوتی با استفاده از سیستم CRISPR/Cas9 و تولید کیت‌ مولکولی اختصاصی نژاد اسب های بومی ایران به کمک داده های حاصل از اطلاعات توالی یابی ژنوم، از نگاه ویژه پژوهشکده به کاهش چالشهای مرتبط با علوم کشاورزی و دامی چه در زمینه ملی و چه در زمینه استانی با تکیه بر فناوریهای نوین و به روز جهانی خبر داد و در همین ارتباط به قرارداد منعقده با بخش خصوصی در زمینه گسترش بکارگیری پروبیوتیکها در صنعت طیور و همچنین ثبت رقم جدید لیمو ترش و انجام فرایندهای ثبت دانش فنی و مالکیت فکری و تجاری سازی آنها اشاره کرد.

متقی طلب ضمن اشاره به بیش از سی مقاله معتبر بین المللی و ملی در طول دو سال و نیم گذشته با وجود فشارهای ناشی از تحریم، خواستار تقویت و توجه بیشتر به پژوهشکده شد.

رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری با اشاره به طرحهای پیشنهادی این پژوهشکده در زمینه مقاومت آنتی بیوتیکی، رفع بقایای آفت کش ها در عسل و نیز، استفاده از خوراکهای حاوی نسبت مناسب امگا 3 و امگا 6 به منظور تولید غذاهای فراسودمند، به اهمیت بحث سلامت جامعه در حوزه امنیت غذایی پرداخت و آن را دارای اولویت برای کشور و استان دانست و خواستار پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در زمینه رفع نواقص تجهیزاتی و تمهیدات مقدماتی شد و بر آمادگی مجموعه پژوهشکده و پژوهشگاه در همکاری با دیگر مراکز پژوهشی و دانشگاهی تاکید کرد.

در این جلسه آقای مهندس الماسی ریس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در سخنانی گفت: آموزش و پیش آگاهی امری بسیار مهم برای پیشگیری از تهدید ها و آسیب ها در بخش کشاورزی است.

او با بیان اینکه فصل زراعی جدید را در زمانی آغاز میکنیم که هشدارهای تنش های آبی را داریم ادامه داد: بخش کشاورزی هر لحظه با تنش مواجه است و با تنوع بسیار زیادش که دارد به همان نسبت با تهدید روبه رو است. ما باید از فرصت پدافند غیر عامل برای جلوگیری از مشکلات احتمالی استفاده کنیم و آموزش را جهت کاهش ضریب خطر باید در الویت قرار دهیم تا آسیب مستقیم را به حداقل برسانیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه باید توانایی ها را بیشتر کنیم و زمینه بیشتری برای امر آموزش فراهم شود  اظهار داشت: استفاده درست از پژوهش ها و مطالعات جدید میتواند با افزایش سطح آگاهی درصد آسیب را کاهش دهد. همچنین ظرفیت پدافند فضای جدیدی را به وجود آورده تا بتوانیم حداقل در آگاهی بخشی به کشاورزان کمک بیشتری داشته باشیم.

یادآوری می شود که در پایان جلسه، حاضران از بخشهای سه گانه پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری بازدید کردند که مهندس الماسی ضمن استقبال از توانمندی های پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری چه در حوزه دامی و چه در حوزه گیاهی، بر ضرورت بهره گیری از این ظرفیتها در رفع معضلات کشاورزی استان تاکید کرد.

 

 

 

منبع : روابط عمومی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک