dividerآرشیو اخبارdividerسخنرانی علمی با موضوع مفاهیم مولکولی اهلی شدن، پراکندگی و سازگاری سریع گوسفند در منطقه اوراسیا

روز چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه سال جاری در مکان آمفی تئاتر پژوهشکده بیوتکنولوژی منطقه شمال کشور سخنرانی علمی با عنوان "مفاهیم مولکولی اهلی شدن، پراکندگی و سازگاری سریع گوسفند در منطقه اوراسیا" (Molecular insights on the domestication, dispersal and rapid adaptation of sheep in eastern Eurasia) توسط آقای پروفسور هان جیان لین برگزار گردید. در این مطالعه که با بهره گیری از دی ان ای میتوکندریایی و دی ان ای ژنومی صورت گرفته بود، گوسفندان اهلی و وحشی منطقه اورآسیا بر اساس نوع دی ان ای میتوکندریایی به گروه های هاپلوئیدی مختلف طبقه بندی شده و ساختار فیلوژنتیک آنها بر اساس شجره مادری، روند اهلی شدن و چگونگی پخش آنها در منطقه آسیا و اروپا مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم از این مطالعه، داده های حاصل از تعیین ژنوتیپ گوسفندان با استفاده ازSNP50k  و SNP700k برای شناسایی نواحی تحت انتخاب ژنوم گوسفند برای دو صفت دنبه دار و بدون دنبه بودن مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت با داده های حاصل از تعیین توالی کل ژنوم گوسفندان اهلی (دنبه دار و بدون دنبه) و وحشی، شناسایی نواحی ژنوم کاندیدا مرتبط با سازگاری سریع با شرایط مختلف آب و هوایی مورد مطالعه قرار گرفت.

پروفسور هان جیان لین اهل شمال غرب چین میباشد. در سال 2000 مدرک دکترای خود را از دانشگاه Lanzhou در آن کشور دریافت کرد. زمینه اصلی فعالیتهای تحقیقاتی ایشان ژنتیک جانوری و مطالعه ژنتیک جمعیت می باشد. دارای سابقه تحقیقات و انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک در بیش از 40 کشور توسعه یافته و در حال توسعه می باشد. هم اکنون دارای مرتبه استادی (full professor) در آکادمی علوم کشاورزی چین (Chinese Academy of Agricultural Sciences) می باشد. از سال 2001 به مرکز تحقیقات بین المللی حیوانات اهلی (International Livestock Research Institute) که در نایروبی کنیا میباشد، ملحق شده و از آن زمان تا کنون در زمینه توصیف ژنتیکی و اصلاح و بهبود حیوانات اهلی در آسیا و آفریقا فعالیت دارد.