logo
dividerآرشیو اخبارdividerآیین گرامیداشت هفته پژوهش
آیین گرامیداشت هفته پژوهش
آیین گرامیداشت هفته پژوهش

روز چهارشنبه 24 آذر ماه و در آستانه هفته پژوهش، نشستی با حضور همکاران بخش های پژوهشی، اداری مالی و پشتیبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری، در دفتر مدیریت برگزار شد. در این نشست که با پخش تلاوت آیه هایی از قرآن مجید و نماهنگ پژوهشکده شمال آغاز شد، دکتر افراز در سخنانی ضمن شادباش فرارسیدن هفته پژوهش، هدف از این نشست را معرفی فعالیت­های پژوهشی اعضای هیات علمی به همکاران دیگر و آشنایی بیشتر همکاران غیرپژوهشی با این فعالیت ها دانست. وی این نشست را پیرو تصمیم ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران دانست که همزمان در کل مجموعه پژوهشکده مادری و پژوهشکده های منطقه ای در حال برگزاری است.

در دنباله، خانم دکتر جمشیدی؛ عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی دام، طیور و آبزیان، به معرفی طرح در دست انجام خود با عنوان "تغییر رنگ ماهی آکواریومی با انتقال ژن های فلورسنس" پرداخت. وی در سخنانی با اشاره به ارزش اقتصادی این طرح و بی بهره بودن ایران از بازار جهانی ماهیان زینتی، دستیابی به ماهی تراریخته رنگی را برای افزایش بازارپسندی ماهیان ارزشمند دانست و از آن به عنوان فرصتی برای فروش در خارج از کشور و ارزآوری برای کشور یاد کرد. وی همچنین این طرح را از دیدگاه بومی سازی فناوری انتقال ژن در ماهیان دارای ارزش دانست و ابراز امیدواری کرد که انجام آن، زمینه ساز پروژه دیگری برای انتقال ژن هورمون رشد در ماهی قزل آلا باشد.

خانم دکتر رویان؛ عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی دام، طیور و آبزیان، دیگر سخنران این نشست بود. وی با معرفی طرح خود با عنوان "تولید مکمل های پروبیوتیکی جدید برای تغذیه طیور، آبزیان و حشره های صنعتی" به ارزش سودمند پروبیوتیک ها بر تندرستی و سازوکار اثرگذاری آنها بر میزبانشان پرداخت. وی، بهبود کیفیت گوشت مرغ و غنی سازی آن، کاهش بیماری های مهم و مشترک میان انسان و طیور، افزایش وزن و کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها در طیور، بهبود ضریب تبدیل و افزایش وزن در گاوهای گوشتی، بهبود سیستم ایمنی و کاهش اسهال گوساله، افزایش تولید شیر گاوها، بهبود رشد و ضریب تبدیل و افزایش مقاومت در آبزیان، تحریک سیستم ایمنی و افزایش سلامت کلونی های زنبور عسل را از برتری های بهره گیری از پروبیوتیک ها برشمرد.

در دنباله آقای دکتر اسدی؛ عضو هیات علمی بخش کشت بافت،  به معرفی دو پروژه خود با عنوان های "بررسی سه شبه لیموی جدید در مقایسه با لیموترشهای مکزیکن و پرشین در جنوب کشور" و نیز "بررسی صفت های باغبانی ژنوتیپ های حاصل از دورگ گیری برای دستیابی به شبه لیموهای جدید" پرداخت. وی، ضمن معرفی عامل بیماری جاروک و ناقل آن، به آسیب های فراوان صنعت کشت و کار لیموترش بویژه در استان های جنوبی کشور اشاره کرد و راه مقابله و کنترل آن را تولید رقم های مقاوم یا متحمل، کنترل علفهای هرز، کنترل ناقل ها، قرنطینه و تغذیه دانست. وی همچنین با سپاس از همکارانی که یاریگر او در انجام طرح ها در سالهای گذشته بودند، انتظار خود را از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، کمک به ثبت رقم تازه دانست.

آقای مهندس وحیدی؛ کارشناس ارشد بخش بیوتکنولوژی دام، طیور و آبزیان سخنران دیگری بود که در این نشست، به پروژه های در دست انجام خود با عنوان های "شناسایی میکروبیوم شکمبه گاو و گوسفند به منظور جداسازی آنزیم های هیدرولاز تجزیه کننده ضایعات لیگنوسلولزی با استفاده از روش متاژنومیکس" و "بررسی تغییرات ژنومیکی و ساختار جمعیتی گوسفندان ایران از طریق تعیین ژنوتیپ کل ژنوم" پرداخت. وی با اشاره به فراوانی مواد لیگنوسلولزی در بخش کشاورزی (پسماند و غیر پسماند)، به کاربرد سودمند آنها در تغذیه دام پرداخت. برای نمونه کاه برنج که از منبع های مهم لیگنوسلولزی و تجدیدشونده است، می تواند در تغذیه دام بکار رود. وی در ادامه، پروژه بررسی تغییرات ژنومیکی و ساختار جمعیتی گوسفندان ایران را ادامه طرح بین المللی پژوهشکده دانست که در آن طرح، پنج نژاد از بزهای بومی و ده نژاد از گوسفندان بومی ایران بررسی شده بودند. وی همچنین از طرح دیگری با نام "شناسایی تغییرات ساختاری در ژنوم حیوانات اهلی و وحشی ایران" یاد کرد که با مشارکت کشور چین و بر روی ده گونه متفاوت از دامها و طیور در دست انجام است.

در پایان این نشست، از سرکار خانم سپیده خساره، فرزند همکار سرکار خانم یکتا، به دلیل قبولی در دانشگاه دولتی با رتبه بالا به عنوان "فرزند موفق همکار"، از آقای اردشیر علیدخت، به دلیل کوشش های بسیار ارزنده به عنوان " نیروی پشتیبانی برتر"، از سرکار خانم سحر محمدی، به خاطر انضباط کاری و تلاش در انجام وظیفه به عنوان "نیروی اداری مالی برتر" و از آقای مهندس وحیدی به دلیل تلاش های پژوهشی ارزشمند به عنوان "پژوهشگر برتر" تقدیر شد.

منبع : اداره روابط عمومی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک