logo
dividerآرشیو برنامه های جاریdividerتولید مکمل های پروبیوتیکی جدید برای تغذیه دام، طیور، آبزیان و حشرات صنعتی
تولید مکمل های پروبیوتیکی جدید برای تغذیه دام، طیور، آبزیان و حشرات صنعتی
تولید مکمل های پروبیوتیکی جدید برای تغذیه دام، طیور، آبزیان و حشرات صنعتی

ممنوعیت کاربرد آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک رشد در پرورش طیور و کاهش مصرف آن در صنایع دیگر مانند دامپروری، آبزی پروری و زنبوداری به دلیل نگرانی از بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای دستگاه گوارش حیوانات مزرعه، منجر به استفاده روزافزون از پروبیوتیکها بعنوان جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیکها گردیده است. با توجه به تعریف  تصویب شده توسط FAO / WHO، پروبیوتیکها عبارتند از: میکروارگانیسمهای زنده ای که اگر در مقادیر کافی تجویز  شوند اثرات مفیدی بر روی سلامت میزبان میگذارند. با مصرف پروبیوتیکهای مناسب علاوه بر پیشگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای دستگاه گوارش، با افزایش جمعیت باکتریهای سودمند در دستگاه گوارش موجود میزبان، عملکرد دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل بهبود یافته و بدین طریق بهره وری بهینه میشود. باتوجه به افزایش روزافزون تقاضای غذایی جمعیت رو به رشد ایران (نرخ رشد جمعیت ایران 1/3%) یا باید واردات افزایش یابد و یا باید به افزایش تولید داخلی، از طریق استفاده از مکملهای خوراکی مانند پروبیوتیکها، که بتوانند با بهبود ضریب تبدیل غذایی (FCR) و بدون نیاز به افزایش جمعیت دام ها منجر به افزایش راندمان تولید شوند، دست یابیم. بازار جهانی و بزرگ پروبیوتیک ها در سال 2015 از مرز 36 بیلیون دلار آمریکا گذشت و پیش بینی می شود تا سال 2023 از مرز 64 بیلیون دلار آمریکا گذر نماید که خود نشان از موفقیت جهانی این محصول است و هنوز کشور ما جایگاه خود را در این بازار بزرگ نیافته و همواره واردکننده این محصولات هستیم.


 

                زیر پروژه   

- غربالگری و جداسازی جدایه های پروبیوتیکی از دستگاه گوارش دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل بومی ایران

 

          مزایای اقتصادی :

پتانسیل افزایش تولید گوشت مرغ  و بهبود ضریب تبدیل غذایی مرغ گوشتی کشور  بیش از 4 درصد سالیانه

کاهش بیماریهای گوارشی مشترک بین انسان و طیور با کاهش بار آلودگی گوشت مرغ مصرفی علیرغم کاهش مصرف آنتی بیوتیک

بهبود رشد و ضریب تبدیل غذایی قزل آلای رنگین کمان

بهبود عملکرد دام و کاهش اسهال در گوساله

تحریک سیستم ایمنی ، افزایش سلامت ، مقاومت به بیماری و جمعیت کلونی زنبور عسل علیرغم کاهش مصرف آنتی بیوتیکها

جلوگیری از خروج ارز و تلاش در راستای توسعه پایدار

بهبود امنیت و سلامت مصرف کننده با کاهش مصرف آنتی بیوتیک در تغذیه فراورده های غذایی مصرف کننده   

منبع : روابط عمومی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک